Erilainen synttärikakku

Viime lauantaina kilahti taas yksi numero ikää lisää ja oikeastaan kerrankin tuntuu siltä että kakskytyks on tällä hetkellä just se oikea ikä. Varsinaiset teinivuodet on taputeltu mutta tiedän silti olevani todella nuori ja kaikki on vielä edessä päin. Mulla on mahdollisuus toteuttaa omia unelmia ja rakentaa sellaista elämää mitä itse haluan mutta kuitenkin sellainen nuoruuden pilke silmäkulmassa. On aika siistiä olla kakskytyks just nyt.
Vietin synttäreitä viime viikonloppuna pienimuotoisesti perheen ja poikaystävän kanssa mutta tarkoituksena olis huomenna laittaa isommat bileet pystyyn kavereiden kanssa kun juhlitaan mun ja ihanan Hennin synttäreitä yhteisesti. Tänään kävin hakemassa jo folipallot ja muutamia koristeita juhlia varten, joten ainakin koristeiden puolesta pitäisi olla nyt asiat kunnossa.

Postauksen pääosassa piti tosiaan olla synttärikakku, josta tein vähän erilaisen version tällä kertaa. Rakastan porkkanakakkua ja se sattuu olemaan ainoa makea leivos, jota myös tuo toinen puolisko pystyy syömään enemmän kuin yhden palan. Olin nähnyt aiemmin täytekakkuversion perinteisestä porkkanakakusta, joten se lähti testaukseen. Tää ei ole kyllä mikään laihduttajan herkku mutta ihan mielettömän hyvää ainakin tällaisen herkkupyllyn mielestä.
Tässäpä käyttämäni porkkanakakku ohje, tosin tähän täytekakkuversioon tein kuorrutusta tuplamäärän kun halusin tehdä kakusta vähän korkeamman. Perinteisestihän kuorrutetta tulee vain pohjan päälle.

Porkkanakakku:

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
n. 4 dl porkkanaraastetta
150 g voita (sulatettuna)

Kuorrutus:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
(Täytekakkuversioon kaksinkertainen määrä kuorrutetta)

Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa.
Sekoita tasaiseksi ja lisää pyöreään irtopohjavuokaan tai uunipellille (Itse paistoin pohjan ensin uunipellillä, jonka jälkeen leikkasin siitä neljä pyöreää kerrosta).
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto.
Lisää vielä tomusokeri ja levitä kuorrute kakun päälle (ja väleihin mikäli teet täytekakkuversion)
Halutessa päälle voi ripotella perinteisesti esim. hasselpähkinä- tai mantelirouhetta tai muita koristeita, kuten minä käytin pinkkejä neilikoita.

2 kommenttia

  1. vautsi miten upean näköinen kakku! Vähän houkuttelis itsekkin kokeilla tehdä tuollainen kun pikkusiskolla on ihan just synttärit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, no sitten vaan ehdottomasti testaukseen! Makea tuo kyllä on mutta tooodella herkullinen :)

      Poista