Our home: bedroom

Olen täällä saattanut aiemminkin mainita, että opiskelen tosiaan tällä hetkellä toista vuotta sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua ja sisustaminen onkin kuulunut mun harrastuksiin jo pitkään. Olen ollut pienestä asti kova sisustelija ja muistankin kun pienempänä  oma huone koki aikamoisia extreme makeovereita tiuhaan tahtiin. Muistelen huoneeni olleen yhdessä vaiheessa lähes lattiasta katoon pinkki yksityiskohtia myöten ja lempivärien vaihtuessa kausittain oli huoneen värimaailman taas vaihduttava vaaleansiniseen kuin punaiseenkin. Yhdessä vaiheessa muistan jopa innostuneeni intialaistyylistä ja mun oli pakko saada tilattua Elloksen kuvastosta musta koristenorsu itselleni haha.
Voi niitä aikoja... nykyään oma tyyli taitaa olla onneksi paremmin selvillä ja kodin sisustus ei muutu enää niin radikaalisti. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että laatu korvaa määrän ja käytänkin sitä ohjenuorana myöskin kotia laittaessa. Ollaan pyritty siihen että kun isot huonekalut ovat ajattomia ja mahdollisuuksien mukaan myös laadukkaita, voi sitten pienillä yksityiskohdilla saada uutta ilmettä helposti. Nykyään tyyliäni kuvaa ehkä parhaiten sanat selkeä ja pelkistetty, joku voisi sanoa tyyliäni jopa tylsäksi. Olen aika perinteinen pohjoismainen sisustelija ja esimerkiksi ruotsalainen design vetoaa lujaa! Tykkään kerroksellisuudesta ja siitä, että eri tyylejä voi sekoittaa sulavasti toisiinsa esimerkiksi materiaalien avulla.

Päätin aloittaa syksyn kunniaksi pienimuotoisen postaussarjan, jossa esittelen meidän kodin huonekohtaisesti. Päätin aloittaa hieman epäloogisesti makuuhuoneesta, joka on meidän kodissa tällä hetkellä eniten valmis huone (ja myönnettäköön, että muualla kämpässä taisi vallita pieni kaaos kuvia ottaessa :D). Kuvat eivät nyt ole mitään sisustuslehtimateriaalia mutta kyllä niistä varmasti pääasia selviää!
Makuuhuoneen huonekalut on tuotu tänne meidän nykyiseen asuntoon suoraan vanhasta huoneestani kun asuin vielä kotona ja ne sopivatkin tänne paremmin kuin hyvin! Huoneessa on sopivasti tilaa parisängylle, työpöydälle ja lipastolle ja silti jää hyvin liikkumatilaakin! Tykkään sisustuksessa vaaleasta yleisilmeestä, mutta kausittain vaihtuu esimerkiksi tyynynpäälliset ja pöydillä olevat "asetelmat" tuomaan vähän uutta ilmettä. 
Ensimmäisenä tähän asuntoon tullessa ihastuttiin tuohon lattiaan. Oltiin aiemmin käyty katsomassa muitakin asuntoja ja niiden muovimattohirvitysten jälkeen lämpimänsävyinen laminaatti tuntui niin freshiltä! Kuten tuossa aiemmin mainitsinkin niin tykkään tehdä vähän kaikkialle tuollaisia pieniä asetelmia ja vaihtelen esineitä sitten vähän fiiliksen mukaan ja kausittain. Nyt on selkeästi joku maanläheisempi kausi menossa kun värimaailma on pysynyt neutraalina.
Viherkasvit on mun heikkous ja niitä onkin vähän joka huoneessa. Ne tuo jotenkin kotoisan fiiliksen ja vähän väriä muuten niin vaaleaan sisustukseen. Vähän boheemimpi tyyli iskee myös tällä hetkellä ja mun mielestä esimerkiksi yläpuolella näkyvät kori ja kuviollinen ruukku tuovat vähän sitä fiilistä sisustukseen.

Mitäs piditte tällaisesta postauksesta? Kuvailen loputkin asunnosta tässä lähiaikoina ja postailen niistä sitten huonekohtaisesti.

4 kommenttia

 1. Sisustuspostaukset on aina niin kivoja! :) Laminaatti tuntuu todellakin ihanan raikkaalta ja tuoreelta muovimattojen jälkeen - omassa ensiasunnossa oli huoleton muovimatto, jolle saattoi tiputtaa mitä vain ilman, että se hajosi, mutta nykyisin olen kyllä iloisempi parketista, johon ei voi tiputella mitään rikkoutuvaa, mutta mikä näyttää niin kivalta ja kodikkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Tosiaan tuolta kannalta ajateltuna muovimatto onkin aika kätevä :D ne vaan monesti tuntuvat olevan aika huonokuntoisia ja menevät helpommin nuhjuisen näköisiksi.. Oi parkettilattia on kyllä ihanan kodikas!

   Poista
 2. Tosi kivalta näyttää kyllä! :) tämmösiä sisustuspostauksia lukisin mielelläni enemmänkin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, kiitos paljon! Niitä on varmasti tulossa ;)

   Poista