Kansainväliset suurmarkkinat

Jyväskylässä järjestettiin Kansainväliset suurmarkkinat (jotka ilmeisesti kiertää muissakin Suomen kaupungeissa kesän aikana) ja päätettiin yhtenä päivänä lähteä katsomaan mitä sieltä löytyy. Ainakaan tälläistä ruokaintoilijaa kyseinen tapahtuma ei jättänyt kylmäksi, sillä sieltä löytyi vaikka mitä suolaista ja makeaa herkkua ihan joka makuun. Tapahtuman ideana on siis esitellä eri ruokakulttuureista tyypillisiä herkkuja ja aika moni maa taisikin olla edustettuna. Itse palasin moneen kertaan Brittien pisteelle, jossa oli ihan mielettömän herkullisen näköisiä fudgeja myytävänä mutta lopulta en kuitenkaan ostanut yhtään.. Olen monesti vähän sellainen jahkailija, että jos on enemmän kuin kaksi vaihtoehtoa tarjolla niin en osaa päättää mitä haluaisin ja lopulta jään mielummin tyhjin käsin. :D Brittien pisteellä oli myös matkamuistojen kaltaisia esineitä myynnissä ja löysinkin sieltä itselleni ihanan ison teemukin, joka tulee varmasti vilahtamaan täällä bloginkin puolella jossain vaiheessa. Päätettiin jo alueelle mennessä, että metsästetään sieltä jokin hyvä ruokamesta ja päädyttiinkin lopulta Kreikkaa edustavalle kojulle syömään pita gyrokset. Tykättiin kyllä paljon, mutta täytyy sanoa ettei ne mitään ensitreffien ruokaa olisi kyllä olleet. Sen verran sotkuista puuhaa oli niiden syöminen haha.
Oon ollut tosi kiinnostunut Espanjan kulttuurista ja mua jäi vähän harmittamaan, ettei markkinoilla varsinaisesti ollut Espanjalle tarkoitettua pistettä. Muuten siellä taisikin olla aika monta kulttuuria edustettuna ja oli kiva tutustua vähän tuntemattomampiinkin juttuihin. Esimerkiksi Unkarin pisteellä oli hauskoja "rullapullia" johin en koskaan ennen ole törmännyt.
Kiva kun tällaisia tapahtumia järjestetään, itse ainakin tykkään käydä kiertelemässä vaikka ei mitään mukaan tarttuisikaan. Huomasin myös, että tuolla kukaan ei tullut tuputtamaan väkisin mitään vaan sai todella rauhassa katsella ja miettiä. Kerrottiin vain ihan hyvässä hengessä tietoa tuotteista mutta ei mitenkään "pakko ostaa" -tyylillä.

Täältä nousee siis ainakin pari peukkua pystyyn, tällaisia tapahtumia lisää, kiitos! :)


10 kommenttia

 1. Heei, nuon samat markkinat taisivat olla viime kesänä täällä Lappeenrannassakin, ja jostain kuulin että ne tulisi myös tänä kesänä! :)) Pitää ehdottomasti käydä siellä sitten uudestaan, sieltä sai vaikka minkälaista herkkua ja esim. erilaisia kukkia myytiin yhdessä pisteessä <3 Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ymmärsin ettei tämä vuosi ollut ensimmäinen kun tuota järjestetään. Kannattaa kyllä vierailla jos nuo markkinat sinnekin päin rantautuu, sen verran ihania herkkuja ja myös noita sun mainitsemia kukkia löytyi sieltä! :) Kiitos paljon <3

   Poista
 2. oi vitsi näyttääpä kivoilta nuo markkinat! :)

  VastaaPoista
 3. Löysin sun blogiin tuolta Tuulin blogin kautta ja olipa ihana blogilöytö!<3 Sulla on tosi kauniita kuvia♥ Jään seuraamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos paljon sulle! Ja hei tervetuloa seuraamaan mun höpötyksiä :)

   Poista
 4. Nuo oli kyllä kivat, mä kävin toissa vuonna muistaakseni kyseisillä markkinoilla ja olisipa mukava päästä uudelleenkin käymään. Itse taisin juuri ostaa kasan nuita fudgeja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin yllätyin kuinka monipuoliset nuo markkinat olivat! Voi nam, vähän kyllä kaduttaa etten lopulta itse ostanut niitä. :D

   Poista
 5. Siis ihana blogi! Niin kauniita kuvia ja kaikkee! Taidan klikata itteni ihan lukijaksi:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos tuhannesti ihanasta kommentistasi! Tervetuloa seurailemaan mun juttuja :)

  VastaaPoista